lauantai 4. helmikuuta 2012

Passiomoussekakku

Tasapuolisuuden nimissä täytyi kokata jotain molemmista suosikkiruokalehdistäni... Eilen siis syötiin "pääruoaksi" uusimman Glorian ruoka ja viini -lehden Sitruunakanaa, joten 'jälkkäriksi' pyöräytin uusimman Maku -lehden sivuilta löytyneen Passiomoussekakun. Jätin kakun päältä pois kiilteen kun en perusta moisista, mutta laitan ohjeen kokonaisuudessaan tänne jos joku jaksaa odotella moneen kertaan kakun hyytymistä jääkaapissa.

Epäilemättä kakku olisi kiilteineen ollut kauniimpi, mutta koska meidän keittiössä on kaikki ollut viime aikoina ollut vähän rouheeta, niin olkoon sitten kakutkin.. Niin, erittäin hyvää oli! Kirpsakkaa ja täyteläistä ja T:n mukaan ei liian juustoista. Se hullu kun nääs ei tykkää juustokakuista. Ai niin, pohja jäi oudon murumaiseksi, ehkä enemmän voita seuraavalla kerralla!


Passiomoussekakku

pohja:
  • 150 g digestivekeksejä
  • 75 g voita 
täyte:
  • 5 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (150 g) passiohilloa (Jam it)
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
kiille:
  • 3 liivatelehteä
  • 3 passiohedelmää
  • 3 dl mangososetta
  • 1 rkl sitruunamehua
koristeeksi:
  • 1 passiohedelmä
  • mintunlehtiä
Leikkaa irtopohjavuokaan (26 cm) sopiva leivinpaperipala.

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Taputtele seos leivinpaperin päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.

Upota liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, hillo, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. 

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puserra liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos tuorejuustoseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti seokseen.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Valmista kiille. Upota liivatelehdet likomaan runsaaseen kylmään veteen. Halkaise passiohedelmät ja sekoita niiden sisukset mangososeen joukkoon.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puserra pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos mango-passioseokseen ja sekoita tasaiseksi. Valuta seos kakun pinnalle. Hyydytä jääkaapissa vielä vähintään kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta vadille. Koristele puolitetulla passiohedelmällä ja mintunlehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...