lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kinkku-emmentalpiiras

Synttärimenun postaukset jatkuvat! Menu jatkui herkullisen mehevillä kasvis- ja kinkkupiirailla. Itse ehdin maistaa vain kinkkupiirasta, mutta kasvispiiras sai myös vuolaasti kehuja juhlaväeltä. Suosittelen näitä lämpimästi evääksi vappupiknikille!


 

Kinkku-emmentalpiiras

pohja:
  • 100 g margariinia tai voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl vettä
täyte:
  • 100 g (savu)kinkkua
  • 100 g emmentaalia
  • ¼ paprikaa
  • 1/2 dl purjoa
  • (1 rkl hienonnettua persiljaa)
maitoseos:
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta suolaa
  • ripaus valkopippuri
Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään puuhaarukalla. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan (halkaisijaltaan noin 30 cm) pohjalle ja reunoille ja paista pohjaa 225 asteessa 13-15 minuuttia.

Vatkaa munat, maito ja kerma sekaisin ja mausta seos.

Paloittele kinkku pieniksi kuutioiksi, silppua paprika sekä purjo ja raasta juusto. Ripottele ne puolikypsälle pohjalle ja kaada päälle munamaito.

Kypsennä piirasta vielä noin 20 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.

Piiraan täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan. Juhlissa tarjotussa kasvispiiraassa oli täytteenä:
  • 1 dl porkkanaraastetta
  • 1 dl silputtua kesäkurpitsaa
  • ¼ paprika
  • ½ dl purjoa
  • n. 50 g viherpippuri Koskenlaskijaa
  • 75 g emmentaalia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...