lauantai 14. syyskuuta 2013

Siken näkkileipä

Sainpas vihdoin aikaiseksi leipoa näkkileipää (tai voinhan väittää että tein sen juuri tänään leipäviikon kunniaksi)! Pysähdymme mökkimatkoilla silloin tällöin Kenkäverossa, enkä voi koskaan vastustaa kiusausta ostaa pussillista Sikke Sumarin äärimmäisen herkullista näkkileipää. Ettepä arvaakaan kuinka suuri riemu siitä repesi kun huomasin että näkkäreiden ohje löytyy Siken blogista!


Ja samanlaisiahan niistä tosiaan tulikin. Tein näkkärit pelkillä seesaminsiemenillä, koska kurpitsansiemeniä ei ollut lähi-Alepan valikoimissa. Toisaalta en jostain syystä muista ollenkaan kurpitsansiemeniä niistä Kenkäveron näkkäreistä. Suolaa laittaisin ensi kerralla enemmän. Ensimmäisten maistiaisten jälkeen hujautin suolaa leivontajauhojen sekaan, ja lopuista tuli oikein makoisia. Jeeee!!!

Hyvää leipäviikonloppua!




Sikke Sumarin näkkileipä  
(20 kpl)
  • 50g hiivaa
  • 5dl maitoa
  • 2 tl suolaa (tai pikkusen reilummin)
  • 1 dl seesamin ja kurpitsan siemeniä (tai pelkkiä seesaminsiemeniä)
  • 6 dl karkeaa ruisjauhoa
  • 6 dl vehnäjauhoa
Leivontaan:
  • 2 dl karkeaa ruisjauhoa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, siemenet, kaikki ruisjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa hyvin ja lisää vehnää jos tarpeen. Jaa taikina 20 osaan, pyöräytä pulliksi ja anna nousta 20 minuuttia.

Jauhota leivontapöytä ruisjauhoilla ja kaulitse pullista lättyjä (20 sentin halkaisija). Aseta lätyt uunipellille ja tee keskelle reikä sopivan kokoisella munakupilla tms. Laita myös nämä pyörylät pellille. Paista uunissa 220 asteessa uunin keskiosassa 8-10 minuuttia. Käännä paiston puolivälissä. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...