torstai 3. lokakuuta 2013

Amuse bouche kylmäsavulohesta

Viime viikonloppuinen syysdinneri aloitettiin kylmäsavulohta ja avokadoa sisältäneillä minihampurilaisilla. Halusin tehdä alkuun jotain kalaa, koska sitä ei ollut muuten menussa mukana. Hauskan idean hapankorppuhampurilaisista nyysin täältä. Söpöjä olivat, vaikken ihan täysin vakuuttunut kylmäsavulohi-avokado-makuparista (netistä löytyi aika paljon ohjeita, joissa tämä kaksikko esiintyi). Mutta voihan näitä tehdä vaikka millä "majoneeseilla"!


Lohihampurilainen avokadotahnalla
(10 kpl)

hampurilaisiin
  • 10 kpl hapankorppuja
  • 2 dl kasvislientä
  • 150g kylmäsavulohta
  • koristeluun ranskankermaa
avokadotahna
  • 1 avokado
  • sitruunanmehua
  • ripaus cayannepippuria
  • ripaus suolaa
Kaada kasvisliemi kattilaan, anna kiehahtaa. Kasta hapankorput yksitellen liemessä ja nostele ne lautaselle jäähtymään. Leikkaa hapankorpuista pyöreällä muotilla noin 5 cm läpimittaisia kiekkoja ja jätä ne kuivumaan. Voit kuivattaa hapankorput rapeiksi matalalla lämmöllä uunissa, mikäli ne jäävät liian lötköiksi.  Leikkaa samalla muotilla kiekkoja kylmäsavulohesta (mikäli hankkimasi lohiviipaleet ovat tarpeeksi leveitä).

Valmista avokadotahna. Soseuta avokado (notkista halutessasi ranskankermalla) ja mausta se sitruunanmehulla, cayannepippurilla ja suolalla. Kokoa lohihampurilainen levittämällä kahdelle hapankorpulle avokadotahnaa. Laita toisen hapankorpun päälle kylmäsavulohta ja nosta toinen kanneksi. Pursota päälle ruusuke ranskankermasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...