lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pasha

Huomenna on palmusunnuntai, joten lienee luvallista jo aloittaa pääsiäishehkutus. Ainakin tämän reseptin osalta, joka on odottanut päästä estradille jo kohta vuoden. Tein viime pääsiäisenä pashaa ensimmäistä kertaa elämässäni, mutta tein sitä vasta maanantaina ja kun en heti jaksanut kirjoittaa ohjetta ylös niin sitten se jäi. Eihän sitä nyt voi pashaa pääsiäisen jälkeen postata... Mitäs järkeä siinä olisi! :)


Ohje on vaatimattomasti kotoisin Valamon luostarista (Maku-lehden jakamana), mutta käytin sitä vain koska se maailman parhain pasharesepti on niin supersalainen ettei ystäväni Maaria suostu sitä pyynnöistäni huolimatta minulle luovuttamaan.

Tämäkin oli tosin erittäin hyvää ja taidan tehdä sitä uudestaan tänä pääsiäisenä. Valutuskin onnistui mainiosta perussihtin läpi, joten hyvin tätä voi tehdä ilman hienoja muottejakin. Jos oikein tarkkaan muistan, niin laitoin siihen pikkasen reilummin sitruksia ja rusinat korvasin hasselpähkinöillä. Rusinoita siinä ei ainakaan ollut. Ja kuten kuvasta näkyy, tarjoilin pashan hedelmien kera.



Pasha
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 200 g voita
  • 400 g maitorahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl rusinoita (vaihtoehtoisesti hasselpähkinöitä)
  • 1 sitruuna (mehu)
  • 1 appelsiini (mehu)
  • 2 dl kuohukermaa
Vatkaa puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri, manteli- ja pähkinärouhe (ja rusinat) ja mehut ja lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma.

Kaada massa kostutetulla sideharsolla vuorattuun muottiin. Pane paino päälle ja valuta pashaa vuorokausi jääkaapissa. Kumoa pasha tarjoiluvadille, poista harso ja tarjoile esim. hedelmien kanssa.


Hyvää pääsiäistä!

2 kommenttia:

  1. Ihana esillepano!
    Minäkin postasin pashasta samalla logiikalla eilen. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...