keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Lakritsifestivaalit Tukholmassa

Pääsin viime viikon sunnuntaina Lakritsifestivaalien kutsumana tutustumaan tuohon varsin herkulliseen tapahtumaan Tukholmassa. Lakritsifestivaalit järjestettiin siellä jo kahdeksatta kertaa, ja Suomessakin ne järjestetään jo toistamiseen ensi lokakuussa.



Tarjolla oli maistiaisia mitä makoisimmista (vai pitäisikö sanoa suolaisemmista) lakritsi- ja salmiakkikarkeista eri maista (lähinnä Pohjoismaista), ja suomalaiset karkitkin olivat edustettuina. Itse olin positiivisesti yllättynyt kuinka monipuolinen valikoima oli. Karkkien lisäksi festareilta löytyi lakritsilla maustettujen muiden karkkien, kuten toffeen ja suklaan lisäksi lakritsipoppareita ja -sipsejä, -teetä, -drinksuja, -suolaa, -pulveria, -kastikkeita, ja -hilloja. Ja varmasti paljon muuta mitä en bongannut. Löytyipä sieltä ihan ravintolakin, josta olisi löytynyt lakritsiin pohjautuva kolmen ruokalajin menu, sekä lakritsi-spa!















Festareilta löytyi myös lakritsitaidetta. Kol-Art oli muovannut lakritsikarkkinsa taiteilija Danilo Stankovicin taideteoksen "Sult" muotoon. Sult muistuttaa talismaania, ja tähän suolainen ja savustettu (ihan sikahyvä!) lakritsikarkki sopi hyvin tähän mystiseen maailmaan. Alla oleva erikoiskaramelli valetuilla pronssisilmillä olisi lähtenyt kotiin tuliaiseksi 650 kruunulla.




Festivaaleilla pääsi myös sivistämään itseään lakritsikarkkien alkuperästä. Alla on lakritsi-kasvi, josta käytetään vain juuret.



Pienemmille oli karkinsyönnin lisäksi tarjolla monenlaista ohjelmaa, kuten karkkikorujen tekoa ja kasvomaalausta. Isommat olisivat päässeet kokkaamaan lakuherkkuja Masterchef-keittiötyyliin.


Vadelma-lakritsidrinksu - nam!
Festivaalit olivat ilahduttavan monipuoliset ja erittäin herkulliset! Itselleni sieltä tarttui tuliaiseksi lakritsikarkkien lisäksi lakutoffeeta, -pulveria, -kastiketta, laakaratsitsipatukoita sekä lakritsihilloa, jota jo ehdittiin maistellakin Salaneuvos-juuston ja suolakeksien kera. Mahtava makunautinto! 

Suosittelen lämpimästi visiittiä Helsingin lakritsifestareille lokakuussa kaikille lakritsin ja salmiakin ystäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...