perjantai 29. huhtikuuta 2016

Pistaasi-sitruunacouscous ja grillatut broilerin fileet basilikaöljyllä

Joissakin ruoissa on kaikki maut ja rakenteet niin hyvässä balanssissa, että tuntuu kuin suussa soittaisi sinfoniaorkesteri. Tällaisten ruokien syöminen saa aikaan kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen ja niitä syödessä tuntuu että itsekin on hetken aikaa täysin balanssissa. Tämä on yksi sellaisista ruoista.


Tein tätä Fanni ja Kaneli -blogin pistaasi-sitruunacouscousia aiemmin jo kerran mökillä, ja silloin jo epäilin että en ehkä tee enää koskaan mitään muuta lisuketta grilliruoalle. Tällä kertaa vaihdoin lehtipersiljan basilikaan, ja tarjoilin sen entrecoten sijaan samoilla sävyillä maustetun broilerin fileen kera. Kokonaisuus oli täydellinen ja olen edelleen tätä kirjoittaessa sitä mieltä, että ihminen ei tarvitse muuta kuin hyvää ruokaa (ja pitkiä päiväunia nukkuvan taaperon) ollakseen onnellinen. Auuum.


Pistaasi-sitruunacouscous
(neljälle)
  • 4 dl kanalientä
  • 4 dl couscousia
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
  • 1 dl kevätsipulia hiennonnettuna
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 1 dl pistaasipähkinöitä rouhittuna

Kiehauta kanaliemi ja lisää couscous. Hauduta kannen alla kypsäksi 6 minuuttia. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Siirrä couscous kuumasta kattilasta toiseen astiaan ja sekoita joukkoon sitruunankuori, -mehu ja öljy. Sekoita joukkoon hiennonnettu kevätsipuli ja basilika sekä rouhitut pähkinät. Voit tarjoilla couscousin heti lämpimänä tai myöhemmin viileänä.


Grillatut broilerin fileet basilikaöljyllä
(neljälle)
  • 4 broilerin filettä
  • oliivi- tai rypsiöljyä
  • suolaa, mustapippuria ja sokeria
basilikaöljy
  • 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • kourallinen basilikanlehtiä hienonnettuna
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria
Öljyä broilerin fileet ja mausta ne suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Paista kypsäksi grillillä tai pannulla. Voit myös ottaa pannulla vain pintaan värin ja kypsentää fileet loppuun uunissa (n. puoli tuntia 200 asteisessa uunissa). Valmista basilikaöljy sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Tarjoile broilerinfileet basilikaöljyn ja pistaasi-sitruunacouscouksen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...